Kihirdetettük 2024/25-ös évadunkat – Alföldi Róbert, Pelsőczy Réka, Hegymegi Máté és Fehér Balázs Benő is Budaörsön rendez!

Hat új bemutatóval – köztük egy ifjúsági és egy gyerekszínházi előadással – készül a 2024/25-ös évadra a Budaörsi Latinovits Színház. Berzsenyi Bellaagh Ádám, a színház vezetője ezúttal is olyan alkotókat kért fel egy-egy izgalmasnak ígérkező előadás megvalósítására, akik magától értetődően tudnak bekapcsolódni abba a műhelymunkába, amely évek óta mind professzionálisabban és egyre több szakmai eredményt felmutatva működik Budaörsön. Néhány buszmegállónyira Budapesttől és a környező településektől. Ha szeretne ott lenni az új évad bemutatóin, vásároljon Premier bérletet! 

Médea, Kasimir és Karoline, Részegek

Az új évad első bemutatója a Médea gyermekei lesz, a Berzsenyi Bellaagh Ádám által rendezett ifjúsági előadás kiskamaszoknak beszél a válásról és a családi egység felbomlásáról az azt megélő gyerekek szemszögéből. A Németh Nikolett dramaturgi közreműködésével készülő Médea próbái már zajlanak, szereplői Páder Petra, Chován Gábor, Juhász Vince, Koós Boglárka és Szőts Orsi. A drámapedagógiai foglalkozással is kiegészülő előadás premierje szeptember 14-én lesz a budaörsi Városi Ifjúsági Klubban.

A 2024/25-ös évad első nagyszínpadi bemutatója a Kasimir és Karoline lesz. Az ismert osztrák-magyar drámaíró, Ödön von Horváth 1932-ben írt színdarabját a Budaörsön első alkalommal dolgozó Hegymegi Máté rendezésében láthatja a közönség Fröhlich Kristóf, Hartai Petra, Mertz Tibor, Ilyés Róbert, Chován Gábor, Sas Zoltán, Bohoczki Sára, Páder Petra, Koós Boglárka, Szőts Orsi és Juhász Vince szereplésével.

Karácsony előtt néhány nappal, december 21-én érkezik a következő nagyszínpadi bemutató, a Részegek, amelynek szerzője a kortárs orosz színházi élet mára kultikussá vált drámaíró-rendezője, az 1974-ben, Irkutszkban született Ivan Viripajev. 2012-ben írt színdarabját, a Magyarországon már több feldolgozást megélt Részegeket a Budaörsi Latinovits Színházban a jelenleg is játszott Koldusopera és a Szentivánéji álom után harmadszor dolgozó Fehér Balázs Benő viszi színre Spolarics Andrea, Rába Roland, Hartai Petra, Bohoczki Sára, Fröhlich Kristóf, Chován Gábor, Páder Petra, Fehér László, Koós Boglárka, Sas Zoltán, Böröndi Bence, Rákos Olivér, Juhász Vince és Szőts Orsi szereplésével.

Az igazság gyertyái, A fiú, aki sosem aludt, Cyrano de Bergerac

A 2025-ös évet egy újabb Alföldi Róbert rendezéssel nyitja a budaörsi színház, aki az egyik legeredetibb hangú kortárs magyar drámaíró, Székely Csaba legújabb színdarabját, Az igazság gyertyáit állítja színpadra közel egy évvel a marosvásárhelyi ősbemutató után. A Budaörsön már hetedik alkalommal rendező, a Liliom címszerepében pedig színészként is bemutatkozott Alföldi nem először dolgozik Székely-szövegből, a város színháza jelenleg is nagy sikerrel játssza egyik korábbi közös munkájukat, az Öröm és boldogságot. Az igazság gyertyái bemutatója február 22-én lesz, az előadásban Pelsőczy Rékát, Fröhlich Kristófot, Hartai Petrát, Ilyés Róbertet, Sas Zoltánt, Nagypál Gábort, Mertz Tibort, Chován Gábort, Bohoczki Sárát, Koós Boglárkát, Böröndi Bencét, Juhász Vincét, Szőts Orsit, Takács Katalint, Spolarics Andreát és Kocsó Gábort láthatja majd a közönség.

A fiú, aki sosem aludt című gyerekszínházi előadás 2025. márciusában érkezik a budaörsi Városi Ifjúsági Klubba. A Kenéz Ágoston által írt és rendezett előadást az óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánlja a színház.

Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatója a Cyrano de Bergerac lesz. A mindenki által jól ismert, klasszikus történettel Martin Crimp, a kortárs angol dráma fenegyerekének friss és izgalmas feldolgozásában és Závada Péter fordításában találkozhatnak a nézők. Az előadást a Budaörsön rendezőként és újabban színészként is egyre gyakrabban megforduló Pelsőczy Réka állítja színpadra, aki az Álarcosbál, a Születésnap és a Vadászat után negyedszer rendez a Budaörsi Latinovits Színházban. A Cyrano premierje 2025. április 12-én lesz, a főszerepben Böröndi Bencét, Koós Boglárkát és Fröhlich Kristófot láthatja majd a közönség, mellettük feltűnik Juhász Vince, Ilyés Róbert, Páder Petra, Sas Zoltán, Mertz Tibor, Bregyán Péter és Takács Zalán is.

A társulat 

A Budaörsi Latinovits Színház tizenkét fős társulata – Bohoczki Sára, Böröndi Bence, Bregyán Péter, Chován Gábor, Fröhlich Kristóf, Hartai Petra, Ilyés Róbert, Mertz Tibor, Páder Petra, Spolarics Andrea, Szőts Orsi és Takács Katalin – a 2024/25-ös évadban három új taggal egészül ki. Egyikük a színházban jelenleg is játszó Koós Boglárka (Beszélnünk kell Kevinről), aki tavaly végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A másik két tehetséges fiatal sem ismeretlen a budaörsi közönség előtt, ők az ötödéves színházi gyakorlatukat Budaörsön töltő Juhász Vince (Kurázsi és gyerekei, Liliom, A vágy villamosa, h.ml.t) és Sas Zoltán (Kurázsi és gyerekei, A vágy villamosa, h.ml.t).

Ha szeretne ott lenni a Budaörsi Latinovits Színház 2024/25-ös évadának nagyszínpadi bemutatóin, vásároljon Premier bérletet, amely most kedvezményes áron, de korlátozott számban vásárolható online és a színház jegypénztárában!

 A Budaörsi Latinovits Színház bemutatói a 2024/25-ös évadban

  • Médea gyermekei // rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám (2024. szeptember 14.)
  • Kasimir és Karoline // rendező: Hegymegi Máté (2024. október 12.)
  • Részegek // rendező: Fehér Balázs Benő (2024. december 21.)
  • Az igazság gyertyái // rendező: Alföldi Róbert (2025. február 22.)
  • A fiú, aki sosem aludt // rendező: Kenéz Ágoston (2025. március)
  • Cyrano de Bergerac // rendező: Pelsőczy Réka (2025. április 12.)