Katharina Blum elvesztett tisztessége: az utolsó előadás (május 18.)

A Katharina Blum elvesztett tisztességét két évvel ezelőtt, 2022. május 7-én mutatta be a Budaörsi Latinovits Színház. A Máté Gábor rendezésében és a Junior Prima Díjas Hartai Petra címszereplésével készült előadást, amely a Nobel-díjas Heinrich Böll kisregényének Bereményi Géza által dramatizált változatából született, saját színpadunkon eddig 19 alkalommal játszottuk – csak Budaörsön mostanáig közel 2000 néző váltott rá jegyet.


A Katharina nem csak a nézők tetszését nyerte el, komoly szakmai sikert is aratott, Hartai Petrát az előadásban nyújtott alakításáért a Színikritikusok díjára jelölték 2022-ben, színpadi jelenlétéről szuperlatívuszokban szóltak a kritikusok. „Az érzékeny és öntudatos fiatal nőt látjuk benne, aki fokozatosan döbben rá, hogy a sajtó mennyi szennyet képes róla leírni. A rendőrségen kikényszerített vallomása is egy lapnál landol: a naiv lány lassan ismeri fel végzetes kiszolgáltatottságát, ami olyan tettre ragadtatja, amire talán ő maga sem számított…” – írta róla annak idején a 24.hu.

Nem csoda hát, hogy az előadásnak híre ment, és 2023 júniusában az Országos Színházi Találkozó keretében meghívást kapott Debrecenbe. A Csokonai Fórumban teltházzal mutattuk be nagy sikerrel, majd szeptember elején a Városmajori Szabadtéri Színpadon is láthatták a nézők. A nyári budai játszóhely közel 800 fős közönségét lenyűgözte a budaörsi társulat előadása, olyannyira, hogy a Katharina Blum elvesztett tisztességének ítélték a Városmajori Színházi Szemle közönségdíját, Hartai Petra pedig a Budapest a fiatal tehetségekért elnevezésű különdíjat vehette át a címszerepért.

Idén februárban az előadást követően közönségtalálkozót tartottunk Máté Gábor és a színészek részvételével, a Váradi Júlia által vezetett, nagyon jól sikerült beszélgetésre rengetegen voltatok kíváncsiak. Ez az előadás mindig nagyon fontos lesz nekünk, de eljött az idő, hogy elengedjük, bármilyen nehéz is ez. Hamarosan elköszönünk a Katharina Blumtól, de még egyszer, utoljára lesz lehetőségetek megnézni vagy újranézni. Tartsatok velünk május 18-án, szombaton este, és legyetek a tanúi annak, hogyan állítja helyre valaki az ő elvesztett tisztességét ott, ahol a nála híresebbek, gazdagabbak és befolyásosabbak írják a játékszabályokat.

Jegyvásárlás itt!