Mosonyi Aliz

Az öreg kisasszony autósmeséi

Az öreg kisasszony TAKÁCS KATALIN

dramaturg Nagy Orsolya
látvány Bobor Ági
zeneszerző Tarr Bernadett
a rendező munkatársa Juhász Gabriella
rendező Varsányi Péter e.h.

„Volt egyszer egy öreg autó. Öreg kisasszony öreg autója volt, de szép fényes, tiszta kívül-belül, mert a kisasszony szerette a rendet és a tisztaságot, és az autóját is szerette.”

Aztán egy reggel az öreg kisasszony azt mondja az autójának: „Születésnapod van. Ma tortát veszünk. Mi ketten. Te meg én.” És ezzel kezdetét veszi a kalandos utazás a világ legeslegfinomabb tortája nyomában. Ám a torta csak nem akar előkerülni, pedig az öreg kisasszonyék az egész világot bejárják érte. Mert hát a születésnap, az mégiscsak születésnap, és torta nélkül a születésnap mit sem ér. Végül az öreg kisasszonynak mentő ötlete támad: ő maga készíti el a születésnapi tortát kedves öreg autójának. És hogy mi sül ki ebből? Sok-sok közösen megélt kaland, melyek során a konyha látszólag élettelen tárgyai is életre kelnek.

 

bemutató 2016. október 21.

helyszín Városi Ifjúsági Klub

Az előadás hossza 45 perc 1 részben.

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk.

 

 

Mikor felgördült a függöny a Budaörsi Latinovits Színház legújabb gyermekelőadásán, egy konyhában találtuk magunkat és az öreg hölgyet, aki mesélni kezdett nekünk, miközben sütéshez készülődött. És még hogy! Takács Katalin lebilincselően adja elő a kis történeteket úgy, hogy különféle konyhai eszközöket is használ kellékként: a habverő királynő lesz, a serpenyő rendőr, a kis autó pedig egy sütőkesztyű. 

Az öreg kisasszony autósmeséi – bemutató után – Budaörsi Napló

A recept tulajdonképpen egyszerű.  Találni kell egy olyan formátumú színészt, aki képes bármilyen alapanyagból igazi, élvezetes élményt kreálni. Takács Katalin ilyen. Ahány szerep, annyiféle arc, annyiféle kisugárzás. Pár évtizede már a színpadon, de ilyen feladata még nem volt. Még nem játszott gyerekeknek, és nem játszott egyedül.

Soha nem volt szerepben – Criticai lapok