Thornton Wilder

A házasságszerző

komédia két részben

Mrs. Dolly Levi Takács Katalin
Horace Vandergelder Ilyés Róbert
Mrs. Irene Molloy Bozó Andrea m.v.
Miss Flora Van Huysen Spolarics Andrea
Malachi Bregyán Péter
Cornelius Hackl Chován Gábor
Barnaby Tucker Hunyadi Máté
Minnie Fay Bohoczki Sára
Ermengarde Gyöngy Zsuzsa m.v.
Ambrose Kemper Böröndi Bence
Házvezetőnő, Pincérnő, Szakácsnő Páder Petra
Kocsis Palkovics Gábor

fordító Révbíró Tamás
díszlettervező / jelmeztervező Pajor Patrícia, Herman Anett
zeneszerző Pirisi László
a rendező munkatársa Juhász Gabriella
súgó Barnet Mónika
rendező Csizmadia Tibor

Koprodukció a Szentendrei Teátrummal

A házasságszerző egy hamisítatlan amerikai történet a szerelemről, amely beteljesülhet ugyan, de semmiképpen sem ott, nem úgy és nem azzal, akire eredetileg számítunk. Pláne akkor nem, ha több szereplő is abban a hitben ringatja magát, hogy ő fonja az események fonalát, és persze hamar kiderül, hogy mint minden valamire való komédiában, itt is gubancol ezen a fonálon egyet-kettőt a véletlenek sorozata – jobban mondva a zseniális szerző.

Thornton Wildert Szerb Antal az amerikai újromantika legnagyobb tehetségének, továbbá finom és előkelő stílusművésznek nevezte. Tálentumát elsősorban színművek írásában élte ki, melyek közül a legismertebb a Házasságszerző: ebből készült ugyanis a Hello, Dolly! című musical.

 

bemutató 2018. március 24.

helyszín Színházterem

 

 

Takács Katalin Mrs. Levi szerepében nemcsak elragadó, kortalan és gyönyörű asszony, de képes arra, hogy talán több mélységet adjon a szerepnek, mint amit a szerző megírt számára. Látunk egy nagyformátumú embert kevésbé érdekes-méltó környezetben, és a nekünk címzett kiszólásai miatta nem is kérdéses, hogy mellette állunk. Remélem, hogy az általa összehozott-támogatott házasságok is legalább olyan kellemesek lesznek, mint amilyen a mi színházi délutánunk volt.

“Hiába, ilyen az élet: csalódás, illúzió.” – Mezei néző blog

Thornton Wilder zseniálisan mozgatja figuráit. A történet végén, mindenki rátalál az igazi, az általa áhított szerelemre, de nem úgy és nem akkor, amikor ő akarja, hanem mint az már a valóságban is lenni szokott, egészen másképp.

A házasságszerző – Minálunk.hu